Lukt het jou om flow aan je bedrijf te geven in vaak hectische tijden, drukte en daardoor soms je eigen bedrijf (en jezelf) weg te cijferen?

Door de dagelijkse werkzaamheden komen nieuwe plannen en ideeën wel in je op, maar tijd om uit te werken is er vaak niet. Net als voor het schrijven van een blog komen de onderwerpen hiervoor vaak op als je er juist niet voor gaat zitten. Onderweg in de auto, tijdens het koken, het sporten of een uitspraak van iemand kan de aanleiding zijn tot inspiratie. Plannen en ideeën komen en gaan, maar als een idee geregeld terugkeert en je onderbewustzijn jou meerdere malen hierover na laat denken dan wordt het tijd om er wat mee te gaan doen. Gun jij jezelf de rust om hieraan toe te geven en je idee tot bloei te laten komen?

Misschien ben jij wel de creatieveling waarbij de ideeën voor jouw bedrijf zich in raptempo opvolgen, maar wat als je hierin vastloopt en in alles voelt klaar te zijn om de stap te gaan maken, maar niet vooruitkomt? Wij denken graag met je mee, want het is voor ons heel herkenbaar. Doordat wij met elkaar jarenlange ervaring hebben als ondernemer kunnen wij je ook voorzien van het juiste advies, tips en richting geven aan je idee of plan. Natuurlijk zijn we er ook voor je voor de uitvoering van jouw plan, zodat het niet alleen bij uitwerken blijft, want laten we eerlijk zijn, het uitvoeren dat is de grootste struggle.

Wil je toch nog eerst handen en voeten geven aan je idee of plan, maar heb je even geen idee hoe je dit concreet kan aanpakken? Dan heb ik daar zeker een goede tip voor wat mij heel erg helpt.

Als ik het gevoel heb even vast te lopen dan stap ik uit mijn comfortzone om te gaan suppen. Op slechts 10 minuten afstand stap ik op mijn sup en ga ik op de Loosdrechtse plassen of het natuurgebied van de Vuntus genieten van de rust en het kabbelende water, de eenden, vogels en de reeën die het weiland doorkruisen. Met name in de hele vroege ochtend bij zonsopkomst kan dit een geweldige manier zijn om met een fris hoofd aan je dag te beginnen. En soms komen de ideeën en plannen spontaan op en brengt de flow van het water een idee tot bloei.

Van het ene water naar het andere water, komt de voormalig reisadviseur in mij toch spontaan op. Graag deel ik twee geweldige tips met je om op een andere plek dan achter je bureau, jezelf, je plannen en ideeën voor je bedrijf naar een ander level te tillen. In Castricum aan Zee vind je Strandhotel Zoomers. De ultieme plek om even helemaal weg te zijn, te genieten van de zon op je balkon of terras. De luxe van een hotel en de warmte van thuis. Als hier jouw flow niet van gaat stromen…..

Vrijhaven Zwier kan ik je van harte aanbevelen, waarbij het doel is om opgeladen weer naar huis te gaan. Turen naar het water in stilte, kan je je hersenspinsels laten stromen in bijvoorbeeld één van de havenhuisjes of in de Eilandhut, een plekje midden op de Vinkeveense plassen met precies voldoende faciliteiten. Een plek waar tot rust komen vanzelf gaat en jouw ideeën en plannen voor je bedrijf vanzelf gaan stromen.

Is het daarna tijd voor jouw volgende stap, wil je ons deelgenoot maken van jouw plannen en ideeën en sparren wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij nodigen je van harte uit voor een kop koffie op onze geweldige vergaderlocatie aan het Noordereinde in ’s Graveland. En hoe toevallig, ook dit ligt aan het water!

Hartelijke groet!
Annemieke